Menu

MEER OVER ONSDUIDELIJK, EERLIJK EN CONSEQUENT: DAT IS ONZE INWERKCOACH KARIN

Begeleiders bij Teylingereind zijn heel verschillend. Unieke types, die toch ook veel gemeen hebben. Dat ze doorpakkers zijn, bijvoorbeeld. En een koel hoofd, maar een warm hart hebben. Eén van die bijzondere mensen in Teylingereind is Karin, onze inwerkcoach.

 

INWERKCOACH KARIN:
“In 2008 begon ik als groepsleider in Teylingereind. Het eerste half jaar dacht ik: het lijkt wel alsof ik op een andere planeet stap wanneer ik hier het hek door ben! Maar op een gegeven moment begin je de procedures, richtlijnen en werkmethodes te doorzien. Dan is het werk geen topsport meer, maar eerder duursport. En net als bij duursport moet je leren om goed met je energie om te gaan en moet je weten waar je grenzen liggen.

In de afgelopen jaren ben ik doorgegroeid van groepsleider naar pedagogisch medewerker en sinds een tijdje ben ik inwerkcoach. Als je hier komt werken, kom je mij dus sowieso tegen. In ons inwerkprogramma word je ingewerkt door het team van de afdeling waar je gaat werken. Zo kun je van alle collega’s iets anders leren. Iedereen heeft tenslotte zijn eigen deskundigheid en kwaliteiten.

Wat ik dan doe? Ik ben coach voor alle inwerkers. Naast de collega’s die op de afdelingen inwerken dus. Ik vind het belangrijk dat nieuwe medewerkers in een veilige en warme leeromgeving terecht komen. Alleen dan kun je goed aan de slag met het inwerkprogramma.

Daarom werk ik zo vaak als nodig met nieuwe medewerkers mee op de afdeling en sluit ik aan bij evaluaties. In die evaluaties kijken we wat je als nieuwe medewerker nodig hebt. Hoe kun jij uitgroeien tot een collega die op een veilige manier kan werken en waar iedereen een goede dienst mee kan draaien? Want daar is iedereen bij gebaat.

Kijk, het is hier, zoals overal, niet altijd alleen maar leuk en het kan best zwaar zijn. Maar dat geeft niet, ook dat is leerzaam. En voor die zware momenten ben ik er dan ook. Ik kan begeleiding bieden, uitleg geven en een rolmodel zijn. Hoe ik dat doe? Precies zoals ik ook met de jongens omga: duidelijk, eerlijk en consequent.”

Wil jij Karin ook wel als je inwerkcoach? Check dan snel 
begeleiderbijteylingereind.nl voor de vacatures en meer informatie.