Gedragswetenschapper (tijdelijk, 24 uur per week)

Forensisch Centrum Teylingereind is een gesloten justitiële jeugdinrichting. Er verblijven circa 92 jongens in de leeftijdscategorie van 12 t/m 23 jaar. Zij zijn door de rechter in een gesloten omgeving geplaatst en worden behandeld op één van onze kort- of langverblijfgroepen. Wij bieden de jongeren structuur, leren hen vaardigheden en werken met hen aan een succesvolle terugkeer in de samenleving, want 'Meedoen, dat wil jij toch ook?'.

Onze wereld kenmerkt zich door sloten, deuren en sleutels. Juist daarom is het voor alle 225 medewerkers in Teylingereind belangrijk om open en kritisch met elkaar om te gaan en een voorbeeld te zijn voor de jongeren. Onze medewerkers weten jongeren te motiveren, hebben zelfvertrouwen en kunnen goed reflecteren. Maar wat hen vooral kenmerkt is bevlogenheid, waarbij hun doel is dat de jongeren gemotiveerd weer terugkeren in de samenleving. Resultaatgerichtheid, samenwerken en integriteit zijn dan ook de kerncompetenties van Teylingereind.

Wie zijn wij?

Wie ben jij?

Wat ga je doen?

Je bent als gedragswetenschapper verbonden aan een langverblijfgroep van Teylingereind en je bent samen met de teamleider verantwoordelijk voor het leefklimaat op de groep. 

Je adviseert bij ordemaatregelen, straffen, persoonlijkheidsonderzoeken, uit-, door- en overplaatsing van jongeren. Je stelt met de betrokken disciplines perspectiefplannen op en stelt deze bij. Je coördineert de psychosociale hulpverlening, bent aanwezig bij strafzittingen als getuige-deskundige en evalueert de uitvoering van de psychosociale hulpverlening en draagt zorg voor dossiervorming van de jongere.  Daarnaast stel je ook richtlijnen voor bejegening van de jongeren op t.b.v. medewerkers en ouders/verzorgers.

Samen met de teamleider begeleid je de teamvergadering van de leefgroep en neem je deel aan diverse overleggen. Je bent betrokken bij het bevorderen van de deskundigheid van de interne medewerkers door het bespreken van de casuïstiek en het geven van vakinhoudelijke ondersteuning en training.

Jij bent iemand die:

Je bent in het bezit van een master klinische- of ontwikkelingspsychologie, dan wel orthopedagogiek. Je bent beroepsgeregistreerd (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)) of je voldoet aan de voorwaarden om je te registreren. Je hebt 2 tot 5 jaar relevante werkervaring, je kunt je de werkzaamheden snel eigen maken en werkt zelfstandig. 

Je beschikt over analytisch- en inlevingsvermogen, verbeeldingskracht en creativiteit. Jouw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend en je bent in staat deze op verschillende niveaus te benutten. Je bent in staat goed te luisteren en problemen in een breder verband te zien.

De gevraagde competenties zijn: overtuigingskracht, oordeelsvorming, vakmanschap, inlevingsvermogen, flexibiliteit.

Wat bieden wij?

De functie is ingeschaald in salarisgroep 11 van cao Jeugdzorg. Het salaris bedraagt minimaal € 3.115,00 en maximaal  € 4.707,00 bruto per maand (36 uur per week).

Interesse?

Je motivatiebrief en CV zien wij graag voor dinsdag 22 mei 2018 tegemoet. De eerste sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdag 29 en donderdag 31 mei 2018. De eventuele tweede sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 7 juni 2018. Wij verzoeken je uitsluitend te solliciteren via het digitale sollicitatieformulier.

Voor vragen of eventuele extra informatie kun je terecht bij Dick Kroon, manager behandeling en observatie tel. 071- 305 55 39. 

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.