Menu

Senior pedagogisch medewerker (32-36 uur)

“Ik help de jongeren leren en groeien, maar ben ook een coach voor mijn collega’s” – Omar, senior pedagogisch medewerker

Wie zijn wij?

Bij Forensisch Centrum Teylingereind werken we met jongeren en jongvolwassenen die een straf hebben gekregen van de rechter. Sommige jongens zijn er een paar weken, anderen een aantal jaar. Wij voeren de straf uit, maar we doen meer. We voeden op. We geven onderwijs en training, bieden werktrajecten en waar nodig zorg.

Wij willen namelijk dat het verblijf van een jongere zinvol is. Dat hij leert en groeit. Dat doen we samen met de jongere, zijn familie en omgeving en een aantal organisaties buiten Teylingereind. Zo wordt de kans dat hij terugvalt in crimineel gedrag kleiner.

Wie ben jij?

Een Senior pedagogisch medewerker (32-36 uur)
Jij staat stevig in je schoenen, maar kunt je ook verplaatsen in die van een ander. Bent streng als het moet en los waar het kan. Je snapt dat de wereld groter is dan die tussen onze muren, maar weet dat het nu wel hier moet gebeuren.
Je zorgt voor een veilig leefklimaat is op de groep en bent daarmee een rolmodel voor jongeren en collega’s. Allemaal laten ze zich graag door je begeleiden. Omdat je enthousiasme aanstekelijk is, en omdat je kritische vragen durft te stellen die ze verder helpen.

Wat ga je doen?

Je begeleidt ze op de leefgroep, zorgt dat de dagelijkse dingen als eten, opruimen en douchen goed verlopen. En dat ze naar de interne school, aan het werk of naar hun afspraken gaan. Meestal is dat bij ons binnen, maar soms ga je ook mee naar buiten.

Je let op hoe de jongeren in hun vel zitten, en  helpt ze hun eigen gedrag te zien en bespreken en zo te groeien. Je biedt structuur en aandacht. Werkt samen met de jongere en het team om het beste uit zijn tijd bij ons te halen, zodat hij na zijn verblijf weer mee kan doen in de maatschappij.

Maar je doet meer. Je werkt nauw samen met anderen die bij de jongere betrokken zijn of moeten worden, zoals onze collega’s op school, zijn familie en de andere betrokken partijen buiten Teylingereind. Als senior pedagogisch medewerker heb jij het overzicht. Jij brengt de juiste mensen bij elkaar.

Groeien en leren vinden we belangrijk. Niet alleen voor jongeren, maar ook voor onze medewerkers.  Daarom coach je niet alleen je beginnende collega’s, maar ook mensen die al langer bij ons werken.

Jij bent iemand die:

  • Met een afgeronde HBO pedagogiek, social work of gelijkwaardige opleiding
  • Een SKJ-registratie heeft
  • Tenminste twee jaar ervaring als senior pedagogisch medewerker (coördinator)hebt
  • Tenminste 23 jaar is
  • Een integere doorpakker is, met een koel hoofd en een warm hart
  • Een natuurlijk overwicht heeft en zich niet gek laat maken.

Wat bieden wij?

  • Een salaris in schaal 9, tussen de € 2.603 en € 3.888 bruto per maand (bij 36 uur per week)
  • Een contract voor een jaar. Klikt het van beide kanten? Dan bieden we je na dat jaar een vast contract
  • Fijne extra’s zoals een onregelmatigheidstoeslag, eindejaarsuitkering en tegemoetkoming ziektekosten
  • Trainingen en opleidingen

Interesse?

Solliciteer door ons digitale sollicitatieformulier in te vullen. Heb je nog vragen? Bel dan met Manouk Mens, Recruiter op 071 305 06 56 of 06-10994178.

Wij werken met de NVP sollicitatiecode. Daarnaast doen we voor iedereen die bij ons solliciteert een antecedentenonderzoek. We kijken dan of je een strafblad hebt. Ook vragen we referenties van vorige werkgevers op. Soms hoort een assessment ook bij de sollicitatieprocedure. Dat laten we je dan natuurlijk weten. 

Rijksstraatweg 24  | 2171 AL Sassenheim  |  071 305 55 19  | hr@teylingereind.nl  |  www.teylingereind.nl