Menu

Verpleegkundig specialist (VS) GGZ of SPV

“Niets is wat het lijkt bij deze jongens. Die puzzel oplossen, dat maakt dit werk razend interessant.”– Floortje, verpleegkundige

Wie zijn wij?

Bij Forensisch centrum Teylingereind werken we met jongeren die een straf hebben gekregen van de rechter. Sommige jongens zijn er een paar weken, anderen een aantal jaar. Wij voeren de straf uit, maar we doen meer. We geven onderwijs en training, bieden werktrajecten en waar nodig zorg.

Wij willen namelijk dat het verblijf van een jongere zinvol is. Dat hij leert en groeit. Dat doen we samen met de jongere, zijn familie en omgeving en een aantal organisaties buiten Teylingereind. Zo wordt de kans dat hij terugvalt in crimineel gedrag kleiner.

Ook voor onze medewerkers willen we een zinvolle tijd en kans om te leren en te groeien. Daarom bieden we via de Teylingereind Academy opleidingen aan voor groei en verdieping in je vakgebied.

Wie ben jij?

Een Verpleegkundig Specialist of Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (24-36  uur per week)

Jij staat stevig in je schoenen, maar kunt je ook verplaatsen in een ander. Je bent een goede luisteraar, kunt problemen in een breder verband zien en kan goed klinisch redeneren op het gebied van psychiatrische stoornissen. Je neemt de jongere, de familie en personeel mee in de psychiatrische kennis die je hebt. Je kan meedenken in diagnostiek.

Je ziet wat er goed gaat, en wat beter kan. En geeft er advies over. Door jouw analytische geest en je humor, maak je makkelijk contact met anderen en lukt het je hen te motiveren. 

Wat ga je doen?

Samen met je collega’s geef je somatische en psychiatrische zorg en begeleiding aan jongeren in Teylingereind. Zowel aan jongeren die op kortverblijf (basis) groepen verblijven als lang verblijvende jongeren en jongeren die geplaatst zijn op onze observatieafdeling (Forca); een landelijke specialisatie die we alleen bij Teylingereind bieden. Zeker aan deze laatste afdeling lever je een bijzondere bijdrage. Je werkt nauw samen met de gedragswetenschappers en groepsleiding en bent het eerste aanspreekpunt voor alle psychiatrische problemen.

Als verpleegkundig specialist houdt je overzicht over de gehele psychiatrische behandeling, schakelt met andere disciplines. Werkt zelfstandig en draagt zelf de verantwoordelijkheid over de psychiatrische behandeling waarbij een casus overleggen met een psychiater altijd een mogelijkheid is. Beoordelingen, diagnostiek, behandelgesprekken en het voorschrijven van psychofarmaca horen bij het takenpakket

De sociaal psychiatrisch verpleegkundig werkt onder de verantwoordelijkheid van een verpleegkundig specialist of een psychiater. Je ondersteunt en coacht de groepsleiding op psychiatrische kennis en bejegening. Je doet individuele behandelgesprekken en schakelt waar nodig met andere disciplines. Intake gesprekken, psycho-educatie, signaleringsplannen maken en oudergesprekken horen bij het takenpakket.

Zo vorm je de verbindende factor tussen de jongere en medici en heb je een actieve rol in het opstellen en uitvoeren van behandelplannen.

Ook voorlichting en het aansturen van de groepsleiding om de zorg op de groepen vorm te geven, is onderdeel van je werk. We houden van vooruitgang en Teylingereind is volop in beweging.

Tot slot lever je een bijdrage aan het  beleid van de psychiatrische zorg. Wat kan beter op basis van de huidige state-of-the art van ons vakgebied en realiseren we dat?

Als verpleegkundig specialist/sociaal psychiatrisch specialist ben je onderdeel van de medisch psychiatrische dienst, die bestaat uit drie verpleegkundigen, een huisarts, een kinder- en jeugdpsychiater, een fysiotherapeut en een tandarts. Je leidinggevende is de Manager Behandeling & Observatie.

Jij bent iemand die:

  • een afgeronde MANP GGZ of VS GGZ heeft en BIG-geregistreerd is of een SPV opleiding
  • kennis van psychiatrische zorg heeft
  • een koel hoofd heeft en een warm hart
  • graag zelfstandig werkt
  • goed past in een cultureel diverse organisatie
  • idealiter ervaring in een gesloten setting heef

Wat bieden wij?

  • Een salaris VS in schaal 11 (€ 3.404,08 en € 5.144,01) en SPV in schaal 9 (€ 2.735,30 en 4.085,32) per maand (bij 36 uur per week)
  • Een contract met uitzicht op een vast dienstverband
  • Fijne extra’s zoals een eindejaarsuitkering en tegemoetkoming ziektekosten
  • Trainingen en opleidingen

Interesse?

Solliciteer door ons digitale sollicitatieformulier in te vullen. Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Floortje of Carla van de Medische Dienst, tel 071 305 5560. Voor overige vragen kun je contact opnemen met HR op 071 305 06 51.

Wij werken met de NVP sollicitatiecode. Daarnaast doen we voor iedereen die bij ons solliciteert een antecedentenonderzoek. We kijken dan of je een strafblad hebt. Ook vragen we referenties van vorige werkgevers op. Soms hoort een assessment ook bij de sollicitatieprocedure. Dat laten we je dan natuurlijk weten. 

Rijksstraatweg 24  | 2171 AL Sassenheim  |  071 305 55 19  | hr@teylingereind.nl  |  www.teylingereind.nl