Menu

Verpleegkundige (justitieel / psychiatrisch)

“Niets is wat het lijkt bij onze jongens. Die puzzel oplossen, dat maakt dit werk razend interessant.”– Mirella, verpleegkundig specialist in opleiding

Wie zijn wij?

Bij Forensisch centrum Teylingereind werken we met jongeren die een straf hebben gekregen van de rechter. Sommige jongens zijn er een paar weken, anderen een aantal jaar. Wij voeren de straf uit, maar we doen meer. We geven onderwijs en training, bieden werktrajecten en waar nodig zorg.

Wij willen namelijk dat het verblijf van een jongere zinvol is. Dat hij leert en groeit. Dat doen we samen met de jongere, zijn familie en omgeving en een aantal organisaties buiten Teylingereind. Zo wordt de kans dat hij terugvalt in crimineel gedrag kleiner.

Wie ben jij?

Een verpleegkundige (justitieel / psychiatrisch) 28-36 uur per week.

Jij staat stevig in je schoenen, maar kunt je ook verplaatsen in een ander. Je bent een goede luisteraar, kunt problemen in een breder verband zien en denkt graag mee. Over individuele casussen natuurlijk, maar ook groter, over het sociaal psychiatrisch beleid. Je ziet wat er goed gaat, maar ook wat er beter kan. En geeft daar graag advies over.

Wat ga je doen?

Als psychiatrisch verpleegkundige ben je onderdeel van de medische dienst, die bestaat uit drie verpleegkundigen, een huisarts, een psychiater, een fysiotherapeut en een tandarts.

Jij draagt samen met je collega’s zorg voor de psychiatrische zorg en begeleiding van jongeren in Teylingereind. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je werkt nauw samen met de gedragswetenschappers en groepsleiding en bent het aanspreekpunt voor alle psychiatrische problemen. Je bent de verbindende factor tussen de jongere en psychiater. Samen bepalen jullie het psychiatrisch plan van aanpak voor de jongere en waar nodig, stel je dit bij.

Je hebt behandelgesprekken met de jongere, doet onderzoek naar zijn achtergrond en hebt contact met behandelaren op indicatie van de gedragswetenschapper. Je geeft psycho-educatie op casusniveau en bijscholing over psychiatrische stoornissen aan groepsleiding. Ook lever je een bijdrage aan het psychomedisch overleg. Daarnaast horen het verrichten van administratieve werkzaamheden en het rapporteren in het patiëntendossier ook tot jouw verantwoordelijkheid.

Jij bent iemand die:

  • Een afgeronde hbo opleiding verpleegkunde met actieve BIG registratie heeft
  • Bij voorkeur ervaring heeft in de psychiatrie, verslavingszorg of werken in een gesloten setting
  • Inlevingsvermogen, een analytische geest, humor en creativiteit bezit
  • Aantoonbaar met jongeren kan omgaan
  • Een hands-on mentaliteit van aanpakken heeft


Wat bieden wij?

  • Een salaris in schaal 8, tussen de € 2.403 en € 3.568 bruto per maand (bij 36 uur per week)
  • Een contract voor een jaar. Klikt het van beide kanten? Dan bieden we je binnen twee jaar een vast contract
  • Fijne extra’s zoals een eindejaarsuitkering en tegemoetkoming ziektekosten
  • Trainingen en opleidingen
  • Een fijn team waarin hard gewerkt wordt, veel ruimte is voor overleg, maar zeker ook voor gezelligheid


Interesse?

Solliciteer door ons digitale sollicitatieformulier in te vullen. Heb je nog vragen? Bel dan met Els Sprinkhuizen of Mariska Broertjes van HR op 071 305 55 19.

Wij werken met de NVP sollicitatiecodeDaarnaast doen we voor iedereen die bij ons solliciteert een antecedentenonderzoek. We kijken dan of je een strafblad hebt. Ook vragen we referenties van vorige werkgevers op. Soms hoort een assessment ook bij de sollicitatieprocedure. Dat laten we je dan natuurlijk weten.